Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zadnji dan RetrOpatije u znaku Evergreen glazbe!

02.07.2017.

09:07

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nedjelja će donijeti svojevrsno „smirivanje“ uzbudljivom četverodnevnom festivalu, koji će završiti uz lagane note „koje ne stare“, odnosno evergreen glazbu, a glavne će zvijezde biti Marko Tolja i The Beatles Revival Band.

Domaće „bube“ nastupit će ispred Šporera od 19 sati, dok će u Villi Angiolini repertoar posvećen bezvremenim domaćim i stranim hitovima otpjevati „riječki Sinatra“ od 20 sati. 

U 21 sati u Voloskom se sprema jazz poslastica Darko Charlie Jurković Tria

Atmosfera ludog provoda uz putovanje kroz vrijeme neće vladati samo javnim prostorom, već i praktički svim izlozima i terasama u gradu, jer svoj su obol u obilježavanju jedne od najposjećenijih i najhvaljenijih opatijskih manifestacija dali brojni hotelijeri, ugostitelji, trgovci i obrtnici.

Tako će razdoblje pedesetih i šezdesetih godina uređenjem i prigodnom ponudom evocirati restoran Bianco&Nero, Vološćica, Submarine, X bar, caffe bar Morčić, sedamedesetih i osadmesetih prisjetit će se caffe bar Surf, pizzeria Moho, Wine bar Stephanie, caffe bar Mimoza, caffe bar Tik-Tak, pekara Dalla Nona, bistro Tennis, restoran Roko i fast food Veloce, dok će posljednje dvije dekade prošlog stoljeća prikazati caffe bar Kontiki, caffe bar Monokini, Bevanda Lido Beach...

Noćni klub Lord Byron na jednu će noć postati središte burleske i kabarea, kao slavni Mouline Rouge. Nešto dalje u povijest otići će konoba Istranka gdje će zaživjeti turbulentne četrdesete i caffe bar Eugenian koji će nas uz swing vratiti sve do dvadesetih godina u kojima će se naći i pizzeria Ružmarin, a hotel Bristol omogućit će svojim gostima povratak u Austro-ugarsku monarhiju.

Posebnim programima, koncertima i izložbama u „retro-stilu“ pridružit će se hotel Ambasador, hotel Royal, hotel Continental, foto Luigi, foto Kurti, Choco bar Kraš, Lord Byron, hotel Sv. Jakov, hotel Kvarner, hotel Milenij, caffe bar Galija, Hemingway bar, hotel Palace Bellevue, disco club Seven i Beach bar Colosseum

Za više informacija posjetite www.visitOpatija.com 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.