Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zadnji dan školske godine: učenici na Krasici proveli noć u školi

16.06.2015.

13:17

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sasvim poseban kraj školske godine imaju učenici na Krasici, zahvaljujući projektu Noć u školi koji se već pet godina provodi u Područnoj školi Krasica u sastavu Osnovne škole Bakar.

Posljednji je dan nastave u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj. Slijede još ispiti državne mature te dodatna nastava i popravni ispiti za slabije đake. No za većinu počinje ljetni odmor, do početka sljedeće školske godine, u ponedjeljak 7. rujna.

Noć uoči zadnjeg dana škole učenici nižih razreda, zajedno sa svojim učiteljicama, borave i spavaju u školi. 

Učenici se u 21 sat, u pratnji roditelja, okupljaju u školskom dvorištu, nakon čega večer započinje igrom i zabavom. Šetnje uspavanom Krasicom, Škrljevom i Kukuljanovom, noćne igre na sportskom igralištu, čitanje narodnih priča , gledanje filmova, ples, zabava, spavanje u vrećama - samo je dio noćnih sadržaja. 

Ujutro, učenici ostaju na zadnjem danu nastave. Dosadašnja iskustva govore u prilog tom projektu, a kako je bilo noćas, poslušajte u prilogu: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.