Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:38 / 10.07.2019.

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Zadnji spust niz "Tobogan": večeras veliko zatvaranje dječjeg festivala

Festival Tobogan otvoren je nastupom “Spark!” bubnjara, britanske organizacije World Beaters (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Festival Tobogan otvoren je nastupom “Spark!” bubnjara, britanske organizacije World Beaters (Foto: Nel Pavletić / Pixsell)

Foto: - / -

Nakon dva tjedna aktivnog odmora za djecu, avanture i kulture, danas će se u Parku Vladimira Nazora, zelenoj oazi u centru Rijeke, održati zadnji spust niz "Tobogan" - veliko zatvaranje dječjeg festivala Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture.

Čistoća d.o.o. zajedno sa Zelenim valom Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture večeras u 19:30 organizira "pop up" radionice sadnje u recikliranom materijalu, a zasađeno će polaznici nakon završetka radionice moći uzeti k sebi. Uz pomoć arhitektice hortikutlure Mirte Stipeč i "Zelenih pomagača" djeca i mladi učit će jedni druge o važnosti ekologije i recikliranja. Za vrijeme radionice besplatno će se dijeliti bombice sa sjemenom i educirati sudionike o važnosti ozelenjavanja površina u gradovima.

U 20 sati slijedi piknik-koncert na kojem nastupaju Ivanka & Mrle feat. Dječji zbor Kap. Dva vesela autora, Ivanka i Mrle zajedno s riječkim Dječjim zborom Kap snimili su dječji album imena "Kišni razdraganci", u izdanju Dallas Recordsa, koji će na piknik-koncertu imati svoju premijeru.

Uz dječju glazbenu priču tu je i vizualno ostvarenje glazbenih ideja – istoimena slikovnica koja je nastajala u istoj priči o "Kišnim razdragancima", autorice Lane Letović Perčin, a sve uz podršku programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Za vrijeme trajanja koncerta, oni željni magije moći će - uz malu pomoć vilenjaka iz ArtMašine - izraditi vlastite čarobne štapiće i njima mahnuti na pozdrav, do sljedećeg Tobogana.

U 21:30 održat će se prezentacija radova nastalih na radionicama Art-kina, u sklopu dječjeg festivala "Tobogan". Prikazat će se radovi mladih filmaša, a nakon projekcije filmova slijedi zabava uz glazbu i ples do 23 sata.

Dječji festival Tobogan dio je programskog pravca Dječja kuća Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Njegov program nastaje zajedničkim trudom i radom ovih organizacija: Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD RIJEKA 2020.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.