Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zadovoljstvo na Cresu: više turista i noćenja nego lani

15.09.2015.

11:27

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dobri turistički rezultati od početka godine bilježe se i na otoku Cresu. Ponuda zabavnih sadržaja je bogata, turisti dolaze iz cijele Europe, a Cresani se nadaju i dobroj posezoni, kojom bi se zaokružio izniman turistički rezultat.

Hrvatski turizam ove je godišnje zabilježio izuzetne rezultate u glavnoj sezoni, no očekuje se da će i posezona biti dobra. Dobri rezultati nisu zaobišli ni otok Cres. Bilježi se povećanje broja noćenja za pet posto te noćenja za tri posto u odnosu na prvih osam mjeseci prošle godine. "I broj kreveta nam raste. Posebno nam je ove godine porastao broj kreveta u privatnom smještaju", kaže creski gradonačelnik i predsjednik TZ Cres Kristijan Jurjako.

Najbrojniji su u Cresu, već tradicionalno, gosti iz Njemačke. Laganim jenjavanjem recesije u Europi raste i broj ostalih turista. Cres vole Austrijanci, Talijani, ali i Hrvati, kojih je za devet posto više nego lani. Otok nudi brojne kulturne i glazbene programe, poput Lubeničkih glazbenih večeri koje privlače brojne strane turiste, ali Jurjako ističe da su gostima posebno zanimljive seoske fešte. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.