Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zagorska gastronomija, tradicija i kultura dva dana na Korzu

25.08.2016.

15:27

Autor: Olivera Vinković, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I ove godine će se na riječkom Korzu održati sajamska izložba "100 posto zagorsko u Rijeci". Osim izložbenoga događanja, Zagorci i Riječani družit će se na sastanku u Županijskoj komori te u Dječjem vrtiću "Mirta".

Na dvodnevnome sajmu 100 posto zagorsko u Rijeci predstavit će se poljoprivredni proizvođači, obrtnici i njihovi proizvodi te agrotuirizam, toplice, kulturne ustanove i udruge. Prodavat će se autohtoni proizvodi toga kraja. Štandovi će na Korzu biti u petak od 8 do 20 te u subotu od 8 do 14 sati.

U petak u 13 sati građanima će se dijeliti porcije zagorske purice s mlincima.

Kao i protekle dvije godine, predstavnici Hrvatskoga zagorja darivat će riječku vrtićku djecu tradicionalnim drvenim igračkama u okviru projekta Dajmo djeci korijene i krila. Ove godine igračke će dobiti DV Mirta u Pulskoj ulici u 9:30 sati.

Tradicionalno će se sastati i gospodarstvenici Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije. Druženje je zakazano za 10:30 u Županijskoj komori Rijeka Hrvatske gospodarske komore. U podne će domaćin, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar obići štandove na Korzu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.