Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zagrad B u kolovozu besplatno, poslije 7 kuna po satu

24.07.2015.

13:27

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvog kolovoza u Rijeci će vrata otvoriti nova garaža Zagrad B s 298 parkirnih mjesta. Od toga četiri mjesta zauzimaju mjesta s mogućnošću punjenja električnih automobila i motocikala, što svakako poboljšava kvalitetu parkirnog prostora u Rijeci.

Cijena parkiranja: promotivno do Nove godine cijena će biti prva dva sata po 7 kuna, a svaki sljedeći 4 kune; redovna cijena bit će 7 kuna po satu, svakodnevno od 7 do 18 sati, a u ostatku dana 3 kune po satu.

Ukupni troškovi gradnje iznosili su oko 44 milijuna kuna, za dvije faze. Treća faza obuhvatit će i nadzemne poslovne i stambene prostore, naglasio je danas, u obilasku garaže s novinarima, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, koji je najavio da će korištenje garaže u kolovozu biti besplatno. 

Glavni ulaz u garažu je s juga, iz Ulice Ivana Pavla II., a predložena je i nova regulacija prometa pravcem Jadranski trg-Barčićeva-Ulica Ivana Pavla II. prema kojem bi Barčićeva ulica postala dvosmjerna u punoj dužini što bi omogućilo izravnu vožnju od Jadranskog trga do Ulice Ivana Pavla II.

Investitor prve dvije faze je Rijeka promet, a izvođač radova GP Krk. Treću fazu gradit će Autotrans. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.