Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zahtjev Energu: spustite cijene plina, toplinske energije i fiksne naknade

16.02.2021.

13:51

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Foto: - / -

Građanska inicijativa "Protiv skupog Energa" traži od gradonačelnika Rijeke i predsjednika skupštine Energa, Vojka Obersnela, da obveže nadzorni odbor i upravu Energa da zbog ekstremne hladnoće i ograničenja kretanja radi pandemije korona virusa snizi cijene svojih usluga.

Računi bi, zbog pojačanje potrošnje, mogli biti veći tridesetak posto, procjenjuju u inicijativi, a to je veliki udar na standard građana.

"U ovoj nesretnoj situaciji građani su zbog hladnoće prisiljeni boraviti u svojim stanovima te koristiti centralno grijanje. Zbog ograničenja kretanja više ne mogu štedjeti na način da borave satima na toplom u trgovačkim centrima", stoji u priopćenju građanske inicijative "Protiv skupog Energa".

Mišljenja smo, kažu u inicijativi, da bi Energo trebao ravnomjerno participirati u antikriznim mjerama, nikako ostvarivati ekstra profit. Donošenjem odluke o snižavanju cijena prilan, toplinske energije te fiksnih naknada i gradonačelnik bi pokazao socijalnu osjetljivost pa ga pozivaju da je donese bez odlaganja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.