Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zahvaljujući švicarskoj vladi, Delnice uređuju svoj sustav vodoopskrbe

12.05.2020.

15:18

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Pandemijska kriza nepovoljno će se odraziti na delnički proračun, no unatoč tome, najveći goranski grad i ovog će ljeta biti veliko gradilište. Zahvaljujući darovnici švicarske vlade i zajamčenom udjelu u financiranju od 80 posto, nastavljen je opsežan posao uređenja sustava vodoopskrbe i odvodnje.

"Prema našoj procjeni, radi se o ulaganju na području Grada Delnica od oko 120 milijuna kuna. Naš 10-postotni udio, naravno, iznosi 12 milijuna kuna. Dakle, radi se o povijesnom, kapitalnom projektu kakav se na području Gorskog kotara ne bi dogodio u idućih stotinu godina da švicarska vlada nije odobrila znatan iznos za njegovu realizaciju", kaže gradonačelnik Ivica Knežević.

Osim radova financiranih švicarskom darovnicom, u Delnicama je nedavno dovršeno uređenje nove knjižnice i čitaonice, a na odlagalištu otpada u blizini grada u tijeku je izgradnja nove pretovarne stanice s pratećom infastrukturom.

Delnice - veliko gradilište, pripremio Nenad Lučić

Galerija
Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.