Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zaklada Sveučilišta u Rijeci nagradila sedam znanstvenika i asistenata

22.12.2015.

12:21

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zaklada Sveučilišta u Rijeci već jedanaestu godinu nagrađuje najzaslužnije znanstvenike, asistente i znanstvene novake. Nagrada za životno djelo nije dodijeljena, a ukupno je nagrađeno sedam djelatnika riječkih fakulteta.

Godišnje nagrade dobili su znanstvenici: za biomedicinske i biotehničke znanosti prof. dr. sc. Alan Šustić s Medicinskog fakulteta, za društvene i humanističke znanosti doc. dr. sc. Sanja Tatalović Vorkapić s Učiteljskog fakulteta te za tehničke i prirodne znanosti doc. dr. sc. Vedran Kirinčić s Tehničkog fakulteta.

Nagrađeni znanstveni novaci i asistenti su doc. dr. sc. Jasmina Dlačić s Ekonomskog fakulteta za društveno i humanističko područje, dr. sc. Tihana Tršan s Medicinskog fakulteta za biomedicinu i biotehnologiju i mag. ing. el. Ervin Kamenar s Tehničkog fakulteta u Rijeci za tehničko i prirodno područje. Među umjetnicima, nagrada je pripala doc. art. Hrvoju Urumoviću s Akademije primijenjenih umjetnosti.

Zaklada sveučilišta u Rijeci dodjeljuje nagrade najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i asistentima s iznimnim doprinosom u znanstvenoistraživačkom, umjetničkom i nastavnom radu. Svečana dodjela nagrada bit će 15. siječnja u 12 sati u rektoratu Sveučilišta u Rijeci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.