Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zaklada "Vaša pošta": uručena polica u vrijednosti 50 tisuća kuna

02.02.2018.

14:20

Autor: Lea Domijan Fišter

Današnji susret u Županiji (Foto: PGŽ)

Današnji susret u Županiji (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

Zaklada "Vaša pošta" osnovana je u cilju pružanja novčane potpore djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi tako što se za vrijeme štićenikova boravka u domu na njegovo ime uplaćuje polica životnog osiguranja te se mladoj osobi u obliku rente isplaćuje u trenutku početka samostalnog života.

U sjedištu Primorsko-goranske županije danas je Zakladi svečano uručena jedna polica osiguranja vrijedna 50 tisuća kuna, namijenjena za dvogodišnju rentu maloljetnom Stjepanu, koji će je dobivati nakon što postane punoljetan.

Dječak je trenutno u udomiteljskoj obitelji i štićenik je Centra "Izvor" iz Selca. Na svečanosti je upućen javni poziv, za sada rijetkim gradovima i općinama te poduzetnicima, da financijski podupru rad Zaklade.

Zaklada Vaša pošta osnovana je u cilju pružanja novčane potpore djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi tako što se za vrijeme štićenikova boravka u domu na njegovo ime uplaćuje polica životnog osiguranja te se mladoj osobi u obliku rente isplaćuje u trenutku napuštanja doma i početka samostalnog života.

Poslušajte izjavu psihologinje Hane Rižovski Delogu, voditeljice Odjela za organizirano stanovanje i pomoć udomiteljima u Centru Izvor u Selcu:

Lea Domijan Fišter / HRT Radio Rijeka

Lea Domijan Fišter / HRT Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.