Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zakup državnih poslovnih prostora: najviše ponuđenih u Rijeci

13.02.2015.

11:52

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) do 11. ožujka prima ponude za zakup 39 poslovnih prostora u državnom vlasništvu, za što je javni poziv objavio ovog tjedna. Najviše, čak devetnaest, tih prostora nudi se u Rijeci i Osijeku, gdje ih je u ponudi osamnaest.

Osim u ta dva grada, po jedan poslovni prostor DUUDI nudi u zakup i u Matuljima te u Opatiji. Kako pokazuju tablice priložene uz javni poziv na internetskim stranicama DUUDI-ja, početne mjesečne neto zakupnine kreću se od najmanjih 34,24 kune za dvorišnu radionicu s WC-om u osječkoj Gundulićevoj ulici, pa do najvećih gotovo 12 tisuća kuna zakupnine za prostor u prizemlju u osječkoj Vukovarskoj ulici.

S ponuditeljem koji ponudi najveću zakupninu za svaki pojedini poslovni prostor zaključit će se ugovor o zakupu poslovnog prostora na rok od pet godina. Važno je i da ponuditelj mora navesti djelatnost koju će obavljati u poslovnom prostoru. Dok uređuju prostor koji uzmu u zakup, što može trajati do tri mjeseca, zakupnik nije dužan plaćati zakupninu, niti ostvaruje pravo na povrat sredstava uloženih u uređenje zakupljenog prostora, a s radom je dužan početi najkasnije u roku od 90 dana od dana primopredaje poslovnog prostora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.