Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zaplivajte maraton za pomoć Mateu

27.08.2015.

14:15

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još jedna u nizu humanitarnih akcija: Riječani prikupljaju novac kako bi s mladim plivačem s invaliditetom, koji mora u Njemačku na dvije teške operacije, na put mogla i njegova majka.

Maloljetni Mateo Miletić, mladi riječki plivač s invaliditetom i član Plivačkog kluba osoba s invaliditetom Forca, 13. rujna putuje u njemački Karlsruhe na dvije teške i po život opasne operacije kralježnice, koje se ne izvode u Hrvatskoj. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje odobrio je i plaća operaciju, ali ne sudjeluje u troškovima pratnje, koja je u njegovu slučaju nužna.

Budući da Mateova majka već tri godine nema stalnih primanja i nije u stanju sama financirati svoj boravak u Karlsruheu, u tome će joj pomoći humanitarna akcija naziva Koga briga... za MateaRiječ je o humanitarnom plivačkom maratonu što će biti održan ove subote, 29. kolovoza, u 17 sati u Rijeci. Plivat će se od Bivija do plaže pokraj stadiona na Kantridi.

Humanitarni maraton nema natjecateljski karakter, pa plivati mogu svi ljudi dobre volje. Kada završi maraton, slijedi zabava u Morskome prascuNa pomoć Mateu sudjelovanjem u plivačkome maratonu poziva njegova kolegica iz Force, stopostotni invalid Sanja Polić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.