Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zapljena kokaina u Rijeci rezultat je suradnje sa stranim službama

10.03.2018.

13:17

Autor: Boris Kanazir

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Velika zapljena kokaina u Rijeci i uhićenja koja su uslijedila dokaz su spremnosti hrvatske policije i dobre suradnje s kolegama, čulo se na konferenciji za novinare u MUP-u u Zagrebu, povodom međunarodnoga kriminalističkog istraživanja kodnog naziva "NANA".

Akcija "NANA" počela je prije godinu dana, kada su carinici u riječkoj luci uočili sumnjiv teret. Zahvaljujući strpljivom i pomnom praćenju tereta te suradnji sa službama u drugim državama, nedavno je na kontejnerskom terminalu u Rijeci otkriveno 100 kilograma kokaina. Nakon toga uhićeno je 13 pripadnika balkanskog i kolumbijskog narkokartela.

Kokain je bio hermetički zatvoren u metalnim spremištima oklopljenima olovom i jutom da se ne uništi, objasnila je policija na konferenciji za novinare. Droga iz Južne Amerike bila je namijenjena crnom tržištu u zemljama Europske unije i kilogram bi koštao između 21 i 33 tisuće eura. U istrazi su brojnim hrvatskim službama pomagali i kolege od od Paname do Slovenije, djelatnici DEA-e i Europola.

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Ante Gudelj izrazio je zahvalnost svima koji su sudjelovali u akciji, koju je ocijenio jednom od najzahtjevnijih u povijesti hrvatske policiji. Poslušajte što je Gudelj izjavio na konferenciji za novinare u sjedištu MUP-a i pogledajte djelić policijske akcije uhićenja:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.