Protekloga vikenda započela je gastronomska kampanja Put do okusa Krka, s ciljem predstavljanja jesenske ponude restorana, konoba i kušaona na području i okolici grada Krka, tijekom listopada i studenog.
25.10.2020.
13:47
Autor: Gloria Fabijanić Jelović
Protekloga vikenda započela je gastronomska kampanja Put do okusa Krka, s ciljem predstavljanja jesenske ponude restorana, konoba i kušaona na području i okolici grada Krka, tijekom listopada i studenog.
Zavidnoj listi gastronomskih delicija napravljenih od izvornih krčkih sastojaka, poput šurlica s gulašom, juhe od domaće tikve, presnacu, krčkoj pečenoj janjetini s krumpirom, makarunima na brudet (hobotnica, lignja, sipa), "Male miće s koće" - male pržene lignje ili ribi u krušnoj peći s krumpirom, piti od skute, palačinkama sa skutom i marmeladom od smokava, pridružila su se i nova jela.
Evo samo nekoliko primjera novih delicija u kojima se može uživati: biftek natur, rib eye steak domaći simentalac odležan u dry ageru minimalno 40 dana, fiorentina steak (svi steakovi začinjeni su mladim maslinovim uljem 2020. godine i u ponudi su u pola cijene), kvarnerski škampi sa žara ili na buzaru, jadranske lignje kuhane u vinu sa krumpirom, šurlice sa škampima i blitvom, pašteta od krčkog pršuta, maneštra s krčkim pršutom, makaruni sa žgvacetom od krčkog boškarina, šurlice s kozicama i krčkim pršutom te slatke delicije poput krčke kneginja i čitavog mnoštva drugih slastica, a sve se nudi u pola cijene.
"Upoznajte okuse u kojima uživate tako što ćete upoznati njihovu povijest i njihove korijene. U suvremenoj gastronomiji s lokalnim sastojcima, kvaliteta više nije upitna, već postaje doživljaj.", kaže direktorica TZ Krka, Ivana Kovačić s kojom je razgovarala Gloria Fabijanić Jelović:
Ivana Kovačić: Travel to Taste Krk, pripremila Gloria Fabijanić Jelović
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora