Hrvatski radio

Radio Rijeka

Započela policijska akcija "Mir i dobro": pažljivo i oprezno s petardama!

15.12.2017.

14:59

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od danas do 8. siječnja trajat će akcija "Mir i dobro", koja je u Hrvatskoj pokrenuta 1993. godine. Budite oprezni, čuvajmo jedni druge - poruka je s današnje konferencije za novinare održane u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj.

Lani je bilo izvrsno: nijedne ozlijeđene osobe, tek dva oštećena vozila i tri manja zapaljenja. Uzorito, premda bilo je tu i sreće jer apsolutna sigurnost ne postoji, i baš zato pripremimo se dobro: pirotehniku kupovati samo kod za to ovlaštenih ljudi, nikako je ne koristiti u zatvorenom prostoru, ne nositi u džepovima, ne igrati se blizu starijih osoba i djece.

"Djeca su uvijek djeca, djeca će pokušati koristiti, i mlađa od 14 godina i ostala", kaže Kruno Kaurić. "Kažnjivo je ako se upotrebljava, ali svaki roditelj poznaje svoje dijete: ako ti je dijete sklono tome, povedi ga pa ti bacaj, da se ono nauživa. Uvijek će naći svoje vršnjake s kojima će to pokušati, a to je onda najlošija verzija", upozorava Kaurić.

Šoping od danas, praskanje od 27. prosinca do 1. siječnja, a kršiti zakon vrlo je skupo - do čak 80 tisuća kuna. Ako ste skrbnik mlađima od 14 godina, pazite ih, jer u protivnom bit ćete olakšani za do tri tisuće kuna. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.