Hrvatski radio

Radio Rijeka

Započeli radovi na uređenju trga ispred crikveničkog hotela Miramare

11.03.2021.

10:39

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Grad Crikvenica

Foto: Grad Crikvenica

Foto: - / -

Uređenje trga ispred hotela Miramare započelo je već danas, 11. ožujka odmah nakon potpisivanja ugovora o javnoj nabavi. Vrijednost ugovora je gotovo pet milijuna kuna, a izvođač radova je crikvenička tvrtka Izgradnja d.o.o.

Crikvenica je turistički grad koji se može pohvaliti brojnim hotelima, no ono što u posljednje vrijeme veseli je da ima sve više privatnih investicija u hotelski smještaj na području grada. U samom centru Crikvenice, neposredno uz glavni crikvenički trg, niknut će boutique hotel, a najočekivaniji projekt od svih je uređenje hotela Miramare koji krasi šetnicu uz more. Zdanje je to koje je na frekventnoj lokaciji, godinama je bilo zapušteno i neodržavano, no sada je pri kraju obnove te će ponovno biti jedan od ljepših objekata Crikvenice.

Ugovor je ispred tvrtke Izgradnja d.o.o. potpisao direktor Arsen Bistričić, a ispred Grada Crikvenice gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina koji je kazao kako će se urediti trg dostojan hotela s pet zvjezdica te na taj način oplemeniti još jedna, vrijedna površina uz samo more.

Ovim zahvatom planirano je saniranje i uređenje zone između gradske plaže, važnog turističkog aduta grada i novouređenog Hotela Miramare u Crikvenici sa ciljem povećanja kvalitete javnih prostora i bolje integracije Strossmayerovog šetališta s plažnim pojasom.

Predviđeno je uređenje pješačko kolne površine ispred Hotela Miramare i njegova integracija s obalnim dijelom, novo popločenje i sadnja novih hortikulturnih nasada te nova opća i ambijentalna rasvjeta. Prometnica ostaje u postojećem režimu jednosmjernog korištenja uz mogućnost zaustavljanja autobusa ispred novouređenog hotela.

Zahvatom se također uređuje prometni pristup u garažu Hotela Miramare kao i spoj s postojećim parkiralištem na jugoistoku zahvata. Zona ispred ulaza na plažu se popločava novim popločenjem te se uvodi nova ambijentalna rasvjeta. Cijeli zahvat biti će opremljen novom urbanom opremom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.