Hrvatski radio

Radio Rijeka

Žarko Puhovski: Ljudima je korupcija postala dosadna, u fokusu su životna pitanja!

31.08.2022.

11:50

Autor: Neva Funčić

Žarko Puhovski

Žarko Puhovski

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Koji će sve biti repovi, uzroci i posljedice afere u INI te kako je moguće da što je afera veća Vlada ima veću stabilnost i podršku?  

Prof. Žarko Puhovski, politički analitičar za Radio Rijeku danas je komentirao aktualnu aferu u "INA-i". 

"Vladajuća stranka je sve jača, uz koju se veže većina cirkusa i afera i to pokazuje rastući cinizam. Ljudima je dosta priče o korupciji, u fokusu su pitanja o plinu, pitanja o školi koja su ljudima važnija, a ovo im je postalo dosadno. Tim više jer se oporba i ne pokazuje puno poštenijom od onih na vlasti", mišljenja je Žarko Puhovski. 


Najsmješniji su pozivi za prijevremene izbore, kaže Puhovski jer bi po svemu sudeći oporba na njima jako loše prošla. Kad bi se sad raspisali izbori, drugi najveći oporbeni klub u Saboru najvjerojatnije ne bi uopće ušao u parlament, SDP se drži na otprilike 13 posto, a svi drugi su i ispod te razine podrška. HDZ bi opet imao relativnu većinu i u stvari bi im novi izbori bili u interesu, no Plenković zbog nereda u vlastitim redovima nema kapaciteta sad se baviti time, analizira Puhovski. 


Što nam je još rekao Žarko Puhovski poslušajte u razgovoru s Nevom Funčić:


Žarko Puhovski u emisiji TRIS

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.