Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:00 / 25.06.2020.

Autor: Ivan Ribarić

Zaštitne mjere u "Zajcu" prate epidemiološku situaciju

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Foto: - / -

HNK Ivana pl. Zajca pomno prati razvoj situacije izazvane pandemijom koronavirusa te upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Postav de luxe gledališta prilagođen je propisanoj fizičkoj distanci, a lože su odvojene pleksi staklom. Zgrada Kazališta redovno se čisti i dezinficira.

Biljeterke i biljeteri publiku dočekuju u rukavicama i maskama, a na ulazu u zgradu i na katovima su punktovi s dezinfekcijskim sredstvima. 

HNK „Zajc“ apelira na posjetiteljice i posjetitelje da svakako nose maske, a za one koji ih slučajno zaborave, pripremljene su one posebno dizajnirane. Od četvrtka, 25. lipnja će se, prilikom ulaska u Kazalište, publici mjeriti i tjelesna temperatura.

Djelatnici Kazališta također se pridržavaju svih preporučenih mjera, mjere temperaturu prije dolaska na posao, redovno dezinficiraju ruke, održavaju preporučeni razmak od 1,5 metra, a po mogućnosti izbjegavaju i fizički kontakt. Posebno se pazi da se, kada je riječ o umjetnicima čiji je kontakt nužan u predstavama, uvijek radi o istim osobama.

Iz riječkog HNK upućuju molbu za pridržavanjem svih mjera za spriječavanje zaraze koje se mogu čuti neposredno prije početka svake predstave.