Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zaštitne mjere u "Zajcu" prate epidemiološku situaciju

25.06.2020.

15:00

Autor: Ivan Ribarić

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Foto: HNK Ivana pl. Zajca

Foto: - / -

HNK Ivana pl. Zajca pomno prati razvoj situacije izazvane pandemijom koronavirusa te upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Postav de luxe gledališta prilagođen je propisanoj fizičkoj distanci, a lože su odvojene pleksi staklom. Zgrada Kazališta redovno se čisti i dezinficira.

Biljeterke i biljeteri publiku dočekuju u rukavicama i maskama, a na ulazu u zgradu i na katovima su punktovi s dezinfekcijskim sredstvima. 

HNK „Zajc“ apelira na posjetiteljice i posjetitelje da svakako nose maske, a za one koji ih slučajno zaborave, pripremljene su one posebno dizajnirane. Od četvrtka, 25. lipnja će se, prilikom ulaska u Kazalište, publici mjeriti i tjelesna temperatura.

Djelatnici Kazališta također se pridržavaju svih preporučenih mjera, mjere temperaturu prije dolaska na posao, redovno dezinficiraju ruke, održavaju preporučeni razmak od 1,5 metra, a po mogućnosti izbjegavaju i fizički kontakt. Posebno se pazi da se, kada je riječ o umjetnicima čiji je kontakt nužan u predstavama, uvijek radi o istim osobama.

Iz riječkog HNK upućuju molbu za pridržavanjem svih mjera za spriječavanje zaraze koje se mogu čuti neposredno prije početka svake predstave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.