Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zašto goranski čelnici nisu smjeli kod predsjednice?

06.05.2015.

15:38

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako pozvani na sastanak s Kolindom Grabar-Kitarović, gradonačelnik Čabra i još petorica načelnika goranskih općina jutros nisu pušteni u Ured predsjednice gdje su trebali razgovarati o položaju jedinica lokalne samouprave i Zakonu o brdsko-planinskim područjima.

Na sastanak su, od goranskih čelnika, pušteni samo gradonačelnik Delnica Ivica Knežević, načelnik Općine Skrad Damir Grgurić i gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić.

Sastanak na Pantovčaku održan je zato jer se pripremaju nove izmjene Zakona o brdsko-planinskim područjima, kojima bi se trebali riješiti problemi lokalnih jedinica nastali posljednjom izmjenom toga zakona u prosincu prošle godine. Na sastanku je više od 50 predstavnika gradova, županija i općina razgovaralo s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović i potpredsjednikom Vlade Brankom Grčićem

Na upit zašto gradonačelnik Čabra i pet načelnika općina nisu mogli nazočiti današnjem skupu, iako su došli na Pantovčak, Grčić je rekao da je to pitanje za protokol Ureda predsjednice Republike. "Bio je precizan popis sudionika današnjeg skupa", dodao je Grčić.

Poslušajte što su o tome izjavili gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić, koji je bio na sastanku, i mrkopaljski načelnik Ivica Padavić, koji nije pušten na sastanak. Neulazak goranskih čelnika prokomentirao je i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, a sa sastanka izvješćuje Ivanka Jelinčić Jurin: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.