Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zašto PGŽ ulaže u delničke skijaške skakaonice?

28.09.2017.

12:27

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vijećnicima Gradskog vijeća Delnica predstavljena su višegodišnja ulaganja Primorsko-goranske županije u dvije manje skijaške skakaonice te projektna vizija Delnica kao budućeg središta bazičnih sportskih priprema.

Očito je da postoji nesporazum oko dosadašnjeg financiranje skakaonica u Delnicama, rekao je pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i zehničku kulturu PGŽ Valerij Jurešić i dodao: "Dakle, ukupan trošak na tim objektima je nešto veći od 795 tisuća kuna i sve je to već u cijelosti financirano iz proračuna Primorsko-goranske županije. Znamo da je kriza i znamo za proračunske probleme Grada Delnica te imamo razumijevanje za to."

Nakon što je tvrtka Goranski sportski centar, uz potporu PGŽ, ljetos pokrenula završne radove na dvije manje skijaške skakaonice u Delnicama, gradonačelnik Ivica Knežević je na srpanjskom zasjedanju županijske Skupštine izrekao bojazan vezanu uz opravdanost takvog ulaganja.

Zato je delničko Gradsko vijeće toj temi posvetilo dio svoje jučerašnje sjednice. Pročelnik Jurešić je vijećnicima prezentirao višegodišnja ulaganja u skakaonice te podsjetio na širu projektnu viziju Delnica kao budućeg središta bazičnih sportskih priprema.

Da je rasprava ipak pridonijela otklanjaju ranijih nedoumica Knežević istaknuvši da: "S obzirom na već realizirani trošak i na aktualnu fazu izvedenosti projekta, Delnice sasvim sigurno neće kočiti njegovu daljnju realizaciju, jer to ne bi imalo nikakvog smisla". Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.