Hrvatski radio

Radio Rijeka

10:49 / 23.05.2022.

Autor: Radio Rijeka

Zašto su oftalmolozi iz Saudijske Arabije u Rijeci?

oftalmolozi Saudijske Arabije

oftalmolozi Saudijske Arabije

Foto: - / STUDIO CONEX

Grupa oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije ugošćena je u Rijeci s ciljem daljnjeg širenja poslovanja farmaceutske kompanije JGL na globalnim tržištima. 

Posjet farmaceutskoj kompaniji uključio je obilazak sterilnih proizvodnih pogona u JGL Pharma Valley kompleksu na Svilnom te znanstveno-stručnu edukaciju o bolesti suhoga oka.

Bliski istok i tržišta regije Jugoistočna Azija već su dugi niz godina među ključnim područjima širenja B2B poslovanja JGL-a. Procijenili smo da su to tržišta s iznimnim potencijalom prodaje za dio našeg portfelja u strateškim terapijskim grupama oftalmologije, nazalnih sprejeva i dermatologije.

Dunja Siuc Valković - direktorica globalnog razvoja poslovanja u JGL-u

Dodala je Valković da je poslovanje kompanije na tržištu Saudijske Arabije počelo 2017. godine, uspješnom registracijom Vizol S linije proizvoda.


Usprkos pandemiji koronavirusa, lansiranje je realizirano u posljednjem kvartalu 2020. kojim je prodano 450 tisuća pakiranja, s velikim trendom rasta. 


Naime, zbog klimatske specifičnosti regije, prevalencija bolesti suhog oka u njihovoj je populaciji izrazito visoka, preko 30 posto. Stoga su naše Vizol S kapi dobro prihvaćene od liječnika propisivača, o čemu svjedoči i posjet grupe specijalista oftalmologa.

U Rijeci smo ugostili njih 15, koji nakon posjeta našem proizvodnom kompleksu, nisu krili oduševljenje visoko sofisticiranom tehnologijom u JGL pogonima, kao i inovativnim rješenjima koje stalno razvijamo u dijelu terapije za oko i nos.

Dunja Siuc Valković

JGL nastavlja s jačanjem portfelja na tom tržištu, pa je tako uz Vizol S, u tijeku lansiranje i Aqua Maris linije proizvoda tog domaćeg farmaceutskog proizvođača, a u postupku evaluacije je i novi portfelj.

gosti oftalmolozi

gosti oftalmolozi

Foto: - / STUDIO CONEX

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.