Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zatresla se stakla: potres sjeverozapadno od Crikvenice

13.05.2020.

11:23

Autor: Tatjana Sandalj, Hina

Foto: Tumisu / Pixabay

Foto: Tumisu / Pixabay

Foto: - / -

Hrvatska Seizmološka služba zabilježila je u srijedu ujutro prilično jak potres magnitude 3.9 prema Richteru, s epicentrom 10 kilometara sjeverozapadno od Crikvenice. Intenzitet u epicentru bio je V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Epicentar je u zaleđu Crikvenice, koje je manje naseljeno pa ne bi trebalo biti štete, istaknuli su hrvatski seizmolozi.

Nakon prijepodnevnog potresa s epicentrom, zasad nema dojava o šteti, niti je zatražena pomoć ili intervencija dežurnih službi, doznaje se u utorak iz crikveničkog Stožera Civilne zaštite. Načelnik tog stožera Veselko Mutavgić rekao je da su kontaktirali sve dežurne službe, kao što su vatrogasci, policija, komunalne tvrtke i drugi, te da nitko od njih zasad nije primio dojave o šteti na objektima, niti je zatražena neka intervencija. Dodao je kako misli da nije bilo panike među građanima.

Europsko-mediteranski seizmološki centar je na internetskoj stranici zabilježio potres jačine 3,6 stupnjeva u 11:09 sati, s epicentrom na dubini od 2 kilometra, 13 kilometara sjeveroistočno od Crikvenice. European-Mediterranean Seismological Centre pronađite OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.