Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zaustavljeni ilegalci

11.04.2013.

16:06

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policijski službenici Policijske postaje Opatija i Postaje granične policije Rupa su 10. i 11. travnja u četiri navrata zaustavili ukupno dvadeset i sedam stranaca, koji su prethodno zatražili azili u Republici Hrvatskoj.

U Opatiji  je zaustavljen državljanin Pakistana i četrnaest državljana Afganistana i Somalije. Utvrđeno ja da su se stranci samovoljno udaljili iz prihvatilišta za tražitelje azila s namjerom ilegalnog prelaska preko državne granice.

Na području mjesta Permani, nedaleko državne granice s Republikom Slovenijom zatečeno je deset stranaca državljana Sirije i Pakistana. Policije je otkrila da su spomenuti stranci također samovoljno napustili prihvatilište za azilante u Kutini s namjerom nezakonitog izlaska iz naše zemlje. U blizini mjesta Vele Mune policija je u nezakonitom prelasku granice spriječila dvojicu tražitelja azila, po jednog državljana Sirije i Pakistana.

Protiv svih tih stranaca Prekršajnom sudu u Opatiji podnijet je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o azilu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.