Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zavod za hitnu medicinu PGŽ jedini ima certifikat ISO kvalitete

23.07.2015.

14:40

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije dobitnik je certifikata ISO 9001, međunarodne norme koja se odnosi na upravljanje kvalitetom. Zavod u Rijeci jedini je u Hrvatskoj koji ima taj certifikat.

Ravnatelju Zavoda Davoru Vukobratu certifikat i priznanje uručeni su danas na prigodnoj svečanosti u Primorsko-goranskoj županiji. Podsjetio je da su s projektom unapređivanja kvalitete rada krenuli prije godinu i pol dana te istaknuo da mogu biti zadovoljni što pružaju kvalitetnu zdravstvenu skrb u hitnoj medinici: "Znači točno se zna što treba raditi liječnik, što medicinska sestra, a što vozač u radnom procesu." Uz Rijeku Zavod ima još devet ispostava, a zemljopisna posebnost županije, otoci i Gorski kotar, iziskivala je prilagođavanje uvjetima na terenu.

Ispostave hitne pomoći, uključujući i otočke, opremljene su s dovoljno vozila, 45 ukupno. Na sreću ekipirane su i dovoljnim brojem liječnika. Na svaki natječaj javlja se toliki broj da ih za hitne mogu birati po određenim kriterijima. Vukobrat, kojem se kolege iz drugih županija žale da im se premalo ljudi javlja na natječaj za zapošljavanje, to tumači postojanjem Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Certifikat je ravnatelju uručila Marija Klajn Vukelić, vodeća auditorica tvrtke Bureau Veritas u Hrvatskoj, globalne tvrtke za ispitivanje, kontrolu i certifikaciju rada. Priznanje Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Vukobratu je dodijelila ravnateljica Maja Grba Bujević, koja se nada da će i ostale županije ići za primjerom Primorsko-goranske. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.