Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:57 / 24.05.2022.

Autor: Radio Rijeka

Humanitarni projekt: slikovnica "Priča o Petrinji" za petrinjsku školu!

Za Petrinju

Za Petrinju

Foto: Školska knjiga / Školska knjiga

Izdavačka kuća Školska knjiga, u suradnji s autorom Tomislavom Šrkljcem i četrnaestero ilustratora iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, donirala je učenicima iz Petrinje sav prihod od prodaje slikovnica Priča o Petrinji

Razoran potres koji je 29. prosinca 2020. pogodio Petrinju i okolna mjesta prouzročio je ljudska stradanja i velike štete, ali je pokrenuo i lavinu dobrote.


Svoje prepoznatljivo mjesto u njoj je našao humanitarni projekt koji su prije godinu dana pokrenuli autor slikovnice Priča o Petrinji Tomislav Škrljac i izdavačka kuća Školska knjiga u suradnji s četrnaestero ilustratora iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.


Sav prihod od jednogodišnje prodaje slikovnica (100.000,00 kuna) upravo je doniran teško oštećenoj I. osnovnoj školi Petrinja na svečanoj primopredaji održanoj u ponedjeljak, 23. svibnja, u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića u Petrinji.


Donaciju će iskoristiti za opremanje nove školske zgrade čija gradnja treba početi vrlo brzo, a o tome svjedoče i pripremni radovi na gradilištu.


Slikovnicu su ilustrirali Branka Hollingsworth Nara, Maksim Šimić, Dubravko Mataković, Josip Sršen, Robert Solanović, Dario Kukić, Darko Macan, Ivana Guljašević Kuman, Frano Petruša, Stjepan Bartolić, Niko Barun, Filip Andronik, Goran Sudžuka i Tomislav Škrljac.


Školska knjiga ponudila je iskustvo, znanje i financijsku pomoć u pripremi, tisku i prodaji slikovnice.


Poslušajte razgovor s Tomislavom Škrljcem:

Priča za Petrinju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.