Hrvatski radio

Radio Rijeka

Završeni radovi na novouređenoj prometnici Put za Plahuti

07.07.2020.

12:53

Autor: Albert Petrović

Foto: Grad Opatija

Foto: Grad Opatija

Foto: - / -

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, obišao je jutros novouređenu prometnicu Put za Plahuti na području MO Vasanska. Rekonstrukcija ceste napravljena je u duljini od 750 metara, od skretanja za Ulicu Carmen Sylve.

Proširena je cesta na dijelovima gdje je to bilo izvedivo, sagrađeni su potporni zidovi, postavljeni rubnjaci i novi asfalt. Cijena je radova s PDV-om milijun i osamsto sedamdeset tisuća kuna, ističe gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.

Dugo smo čekali i pisali peticije, ali smo sada i dočekali novu cestu. Riječ je o jednom zahtjevnom projektu, u koji smo i mi kao Mjesni odbor bili uključeni. Ovo je službeno otvaranje novouređene Ulice Put za Plahuti, a za naše mještane ćemo, vjerujemo da će nam to epidemiološka situacija dozvoliti, organizirati prigodnu feštu na našem potoku, istaknuo je predsjednik VMO Vasanska Mladen Žigulić. 

Gradonačelnik Dujmić je kazao da se u Opatiji nastavljaju i mnoge druge investicije, a trenutno su u tijeku radovi na na SRC Dobreć, izgradnji Dječjeg vrtića Veprinac i drugoj fazi MOHO centra u Domu Liburnija u Voloskom.

Poslušajte izjavu gradonačelnika Opatije Ive Dujmića:

Ivo Dujmić o novouređenoj prometnici, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.