Hrvatski radio

Radio Rijeka

Završeni svi radovi na projektu rekonstrukcije i dogradnje crikveničke luke

09.08.2021.

13:56

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Grad Crikvenica

Foto: Grad Crikvenica

Foto: - / -

Realizacijom ovog projekta u vrijednosti od 33 milijuna kuna, zadovoljit će se svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velike važnosti za stanovništvo otoka.

U sklopu najznačajnijeg projekta od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica, izgrađeno je 130 metara sekundarnog lukobrana i 50 metara gata Mala palada koji u potpunosti mijenjaju vizuru crikveničke rivijere. Dovršeni objekti popločani su kamenom te opremljeni prihvatnim napravama za vezivanje brodica (bitvama i anelima), priključnim ormarićima za struju i vodu te protupožarnim hidrantskim vodom. Također, čelo sekundarnog lukobrana krasi i novopostavljeni svjetionik.

Iznimno sam zadovoljan finalnim izgledom nove crikveničke luke, koja je ovom gradu dala potpuno novu vizuru. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim svim izvođačima radova koji su neumorno radili na projektu, ali i svim građanima Crikvenice na njihovoj potpori prilikom trajanja radova, rekao je Mario Kružić, ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica.

Skorim završetkom projekta ispunit će se svi sigurnosni zahtjevi za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica-Šilo (otok Krk) koja je od velikog značaja za stanovništvo otoka, znajući da godišnje preveze oko 15 tisuća putnika. Nadalje, stanovnicima otoka Krka omogućit će se bolja pristupačnost medicinskim te uslugama obrazovanja te stvoriti preduvjeti za zapošljavanje na kopnu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.