Hrvatski radio

Radio Rijeka

Završne pripreme za MIK 2022.: počela i prodaja ulaznica

31.05.2022.

12:47

Autor: Radio Rijeka

Vizual MIK-a

Vizual MIK-a

Foto: MIK / Festival MIK

U tijeku su završne pripreme za ovogodišnje izdanje Festivala Melodije Istre i Kvarnera. Ove će godine mikovska karavana krenuti iz Kastva (koji je domaćin zajedno s Opatijom) 22. lipnja, zatim će put Malinske (koja dijeli domaćinstvo s Puntom i Krkom) 23. lipnja, a velika završna večer festivala održat će se u Rijeci, na Trgu Riječke rezolucije, 25. lipnja s početkom u 21 sat.

Ukupno 48 izvođača predstavit će uživo 19 skladbi, uz pratnju festivalskog orkestra, pratećih vokala te pod voditeljskim kormilom trija kojeg čine Uršula Tolj, Robert Ferlin i Mario Battifiaca.


Nove skladbe zasigurno će naći put do publike, a ona će tradicionalno u svakom gradu, putem glasačkih listića, odabrati najdraže. Zbrojem glasova/bodova sva tri festivalska grada dobit ćemo najuspješnije, a tradicionalno će se dodijeliti i nagrade struke kao i pokrovitelja.


I ove će se godine dodijeliti, prošle godine utemeljena, nagrada Mikova nota koju festival dodijeljuje zaslužnim sudionicima i suradnicima MIK-a, a po prvi put će se dodijeliti i "MIK online nagrada" – nagrada koju će osvojiti skladba s najvećim brojem online glasova mikovske publike koja će moći glasovati putem festivalske društvene mreže, o čemu će organizator uskoro izvijestiti javnost.


Veliko finale festivala održat će se 25. lipnja, a od srijede 1. lipnja započinje prodaja ulaznica za ovu posebnu večer na Trgu Riječke rezolucije.


Ulaznice se mogu kupiti u sustavu mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima (Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, Festival Opatija, New Sound Matulji...).


Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 100,00 kn, a na dan finala cijena će biti 120,00 kn.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.