Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zbog dočeka Nove godine, od 22 sata središte Rijeke zatvoreno za promet

31.12.2015.

09:04

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog dočeka Nove godine na riječkom Korzu, od večeras, 31. prosinca u 22 sata pa do sutra, 1. siječnja u 5 sati bit će zatvoren promet u užem gradskom središtu. Zatvorenim prometnicama smjet će voziti jedino interventna vozila.

U smjeru zapada, promet će biti zabranjen od Jelačićevog trga Scarpinom i Adamićevom ulicom, Jadranskim trgom, Trpimirovom ulicom, Trgom Žabica i dijelom Krešimirove ulice do križanja s Manzonijevom.

U smjeru istoka, za promet će biti zatvoren dio Krešimirove ulice od raskrižja s Manzonijevom, zatim Trg Žabica te Riva i Ulica Ivana Zajca. Vozila će se usmjeravati na sjeverni koridor.

Za vrijeme privremene regulacije prometa, taksi će u smjeru zapada moći voziti samo do Jelačićeva trga, gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku ili svojem stajalištu na Jelačićevu trgu. U smjeru zapada, taksisti će voziti do Trga Žabica, do njihovog stajališta kod bivše benzinske crpke, gdje se okreću i nastavljaju kretanje u smjeru zapada prema Manzonijevoj ulici.

Vozila javnoga gradskog prijevoza će za vrijeme privremene regulacije prometa u smjeru zapada voziti samo do Jelačićevog trga, gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku. Promet će se usmjeravati na sjeverni koridor. U smjeru istoka, gradskim autobusima će biti dopušteno voziti Ulicom Riva do njihovih stajališta i garaža, i to krajnjim desnim trakom, isključivo do završetka voznog reda.

Linijskim autobusima koji koriste Autobusni kolodvor Žabica, za vrijeme privremene regulacije će prometovanje do Kolodvora Žabica biti dopušteno isključivo zapadnom stranom grada (Krešimirovom i Manzonijevom). Na kolodvoru se autobusi okreću i nastavljaju kretanje prema zapadu. Preporuča se zapadni ulazak i izlazak iz grada te prometovanje sjevernim koridorom. 

Za trajanja ove privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.