Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zbog epidemiološke situacije neće se održati RetrOpatija i Carski grad

03.07.2020.

12:54

Autor: Neva Funčić

Opatija otkazuje svoja popularna događanja (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Opatija otkazuje svoja popularna događanja (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Turistička zajednica Grada Opatije, zbog važećih preporuka zdravstvenih i epidemioloških službi, nije u mogućnosti održati popularne manifestacije u najavljenim terminima. Umjesto u program, planirana sredstva utrošit će se na rad turističke ambulante.

Epidemiološka situacija, koja je tijekom proteklih dana pokazala naznake pogoršanja, dovela je do otkazivanja i odgode brojnih manifestacija u Hrvatskoj zbog sigurnosnih razloga, a toj brojci pridružuju se Carski grad i RetrOpatija, dva omiljena opatijska ljetna događaja, čija je organizacija postala nemoguća u skladu s važećim zdravstvenim i sigurnosnim preporukama.

"Sigurnost naših gostiju i posjetitelja nam je na prvom mjestu. Više no ikada, svi turistički djelatnici moraju brinuti o zaštiti zdravlja svojih gostiju. Nije ovo bila laka odluka, nakon dugih mjeseci izolacije i karantene svima bi nam odlično došla večer opuštanja i zabave, no trenutačna epidemiološka slika ne dopušta nam previše opuštanja. Moramo ostati odgovorni i voditi računa o preporukama zdravstvenih stručnjaka i epidemiologa. Kako su Carski grad i RetrOpatija manifestacije na otvorenom, koje podrazumijevaju slobodno kretanje i druženje većeg broja ljudi, jednostavno ne možemo zadovoljiti uvjete o ograničavanju broja sudionika", objasnila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice Grada Opatije odluku o odgodi dvije popularne manifestacije.

Carski grad trebao se održati u svom uobičajenom terminu krajem srpnja, dok je RetrOpatija iz posljednjeg tjedna lipnja ranije prebačena u kolovoz. Umjesto na program dviju manifestacija, planirana sredstva iz budžeta Turističke zajednice utrošit će se na financiranje rada turističke ambulante u rujnu, kako bi se zadržala visoka razina sigurnosti i zdravstvenog standarda u Opatiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.