Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zbog koronavirusa otkazani programi Rijeke Europske prijestolnice kulture

12.03.2020.

13:14

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Radi prevencije širenja zaraze korona virusom, Rijeka 2020 i partneri s kojima ova tvrtka provodi program Europske prijestolnice kulture do daljnjega odgađaju manifestacije Porin i Riječki filmski festival, a otkazana je i međunarodna konferencija o kulturnoj baštini.

Odluke su donesene u skladu s preporukama nadležnih službi o odgodi svih manifestacija na kojima bi se okupilo više od tisuću ljudi, odnosno preporuke vezane uz ograničavanje putovanja u i iz inozemstva, javili su iz tvrtke Rijeka 2020.

Odgođena je i dodjela nagrada Ambasador elektorničke glazbe sljedećeg tjedna u riječkom Pogonu kulture. Riječ je o programu koji obično okupi tristotinjak posjetitelja i predstavnika elektroničke glazbene industrije iz regije. Novi termin događanja bit će utvrđen naknadno.

S obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom, do daljnjega se obustavlja sav program HNK Ivana pl. Zajca. Iz kazališta mole publiku da prati obavijesti na službenim mrežnim stranicama kazališta oko mogućih promjena. Uskoro će informirati o zamjenskim terminima i / ili povratu novca.

Iz Gradskoga kazališta lutaka Rijeka obavijestili su o otkazivanju izvedbi predstave "Zamrznute pjesme" danas 12. ožujka, u petak 13. i subotu 14. ožujka u svim terminima. Također se u svim terminima otkazuju i izvedbe predstave "Gdje su nestale čarapice?" 17., 18., 19. i 20. ožujka. Za povrat novca, publika se može javiti na blagajnu kazališta svakog dana od 9 do 12 sati.

Hrvatski kulturni dom na Sušaku također je odgodio ili otkazao predstave predviđene do 1. travnja, a popis i detalje pogledajte ovdje. Za odgođene predstave za koje se zna novi termin vrijede već kupljene ulaznice, a može se zatražiti i povrat novca na mjestu na kojem su ulaznice kupljene. Za predstave koje su odgođene, a nemaju novi termin, bit će objavljene obavijesti. Za otkazane predstave, povrat novca se obavlja automatski ako je ulaznica kupljena online, ili pak osobno na mjestima gdje su ulaznice kupljene.

Odgađa se i za sutra najavljeni koncert "Večer suzvučja" - 6. koncert "U spomen Lindi Žeželić - Žerovnik", koji se trebao održati u Circolu u Rijeci.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić donio je preporuku o otkazivanju odnosno neodržavanju javnih manifestacija - kulturnih, društvenih i sportskih - u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, Centru Gervais i ostalim prostorima Festivala Opatija do 1. travnja.

Ujedno, Dujmić je preporučio opatijskim osnovnim i srednjim školama i Sportskom savezu da ne održavaju sportske treninge i natjecanja na kojima bi se okupio veći broj sportaša i publike, a daljnje odluke vezane uz preventivu u slučaju širenja korana virusa bit će usklađene s preporukama Stožera Civilne zaštite.

Turistička zajednica Grada Crikvenice također je donijela odluku o otkazivanju svih planiranih događanja do 1. travnja. 

U našoj emisiji "Grad i vi", danas je gradonačelnik Vojko Obersnel komentirao mogućnost odgađanja ili otkazivanja brojnih kulturnih programa u Europskoj prijestolnici kulture:

Obersnel o odgodama programa EPK, pripremila Lea Domijan Fišter

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.