Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zbog obilnih padalina poplavljen centar Rijeke

28.09.2022.

22:21

Autor: HRT - Radio Rijeka

Poplavljen centar Rijeke

Poplavljen centar Rijeke

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo je Rijeku i okolicu te uzrokovalo velike probleme - bujične poplave na cestama, izbijene šahte s "vodoskocima", promet gotovo paraliziran.

Vatrogasci imaju pune ruke posla - dojave o poplavljenim prizemnim i podrumskim prostorima samo se nižu, a evakuirana je i Prva Riječka Hrvatska gimnazija u kojoj je pao dio krova te su učionice u potkrovlju poplavljene. 


Najgore je na Školjiću, u ulici Franje Račkog, na Fiumari, u Cambierievoj te kod Novog lista.


Poplavljen je i prostor sjedišta Policijske uprave na adresi Žrtava fašizma 3. Voda je prodrla u prostor šalter dvorane namijenjen za prijem stranaka te je isti potrebno sanirati. Zbog toga će šalter dvorana, sutra 29. rujna, biti zatvorena za stranke te neće biti moguće obavljanje upravnih poslova (zaprimanja zahtjeva za osobne i vozačke isprave, prebivalište i boravište, zahtjeva radne dozvole za strane državljane i drugih upravnih poslova).


Kiša je neumoljiva i još ne jenjava.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.