Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zbog urušavanja skele u Adamićevoj prijavljeno troje osumnjičenih

12.04.2019.

11:46

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Ovako je to izgledalo u studenome prošle godine (Foto: ŽC 112)

Ovako je to izgledalo u studenome prošle godine (Foto: ŽC 112)

Foto: - / -

Priča o rušenju skele u Adamićevoj ulici u središtu Rijeke krajem prošle godine kada samo pukom srećom nitko nije stradao ima i svoj policijski nastavak. Riječka je policija provela kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana.

Osumnjičeni su da su u Adamićevoj ulici postupali protivno pravilima struke, iako svjesni da mogu dovesti u opasnost ljude i imovinu. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela opasno izvođenje građevinskih radova, trojica osumnjičenika kazneno su prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Podsjećamo, nakon pada skele u Adamićevoj ulici 22. studenoga prošle godine promet je u središtu Rijeke bio paraliziran, a danima poslije kroz Adamićevu se vozilo samo jednim trakom. Dio fasade i skela postavljena za građevinske radove na zgradi bivše pošte u Adamićevoj ulici urušili su se na kolnik, a pukom srećom nije bilo povrijeđenih osoba.

Policijskim očevidom tada je utvrđeno da je prilikom izvođenja građevinskih radova na trećem katu zgrade u Adamićevoj ulici došlo do popuštanja, a zatim i urušavanja zida na vanjski dio građevinske skele, koji je zajedno s građevinskim materijalom pao na kolnik. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.