Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zbog viška prihoda iz prethodne godine proračun Grada Opatije u plusu

23.09.2020.

12:58

Autor: Iva Pavletić Crnić

Emil Priskić, Ivo Dujmić i Vera Aničić (Foto: Grad Opatija)

Emil Priskić, Ivo Dujmić i Vera Aničić (Foto: Grad Opatija)

Foto: - / -

Proračun Grada Opatije, obnova Ville Angioline te dobra epidemiološka situacija bile su samo neke od tema današnje konferencije za medije Grada Opatije. Sedam milijuna kuna je izdvojeno iz opatijskog proračuna za pomoć gospodarstvenicima ali i građanima pogođenim pandemijom koronavirusa.

U prvih šest mjeseci ove godine Grad Opatija je ostvario 51 milijun kuna prihoda te nešto malo više od 54 milijuna kuna rashoda što iznosi minus od 3 i pol milijuna kuna, no kako je objasnio gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, zbog prijenosa viška prihoda iz prethodne godine, proračun Grada Opatije je u plusu.

Opatija s ponoson čuva svoju kulturnu baštinu i svoje spomenike kulture te je najavljeno skoro potpisivanje ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja vezano uz projekt "Povežimo se baštinom". Dio tog projekta je i obnova opatijske Ville Angioline, koja ima poseban povijesni značaj i za Opatiju i za Kvarner ali i za cijelu Hrvatsku. Nakon punih 20 godina, u siječnju 2021. godine, krenut će obnova Ville Angioline, istaknuo je zamjenik opatijskog gradonačelnika, Emil Priskić.

Nadalje, epidemiološka situacija u Opatiji jako je dobra. Dvije su osobe zaražene koronavirusom, u izolaciji su svi njihovi kontakti obrađeni te su pod nadzorom. Razredni odjel srednje Obrtničke škole je i dalje u samoizolaciji no idućeg tjedna učenici se vraćaju u školske klupe. Usprkos koronavirusu društveni život u Opatiji nije stao, potvrdila je zamjenica opatijskog gradonačelnika te šefica lokalnog Stožera Vera Aničić.

Poslušajte izjave:

Gradonačelnik Ivo Dujmić o proračunu, pripremila Iva Pavletić Crnić

Zamjenik gradonačelnika Emil Priskić o obnovi Angioline, pripremila Iva Pavletić Crnić

Vera Aničić o epidemiološkoj situaciji u Opatiji, pripremila Iva Pavletić Crnić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.