Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravlje srca: Što o Eriksenovom slučaju kaže kardiolog Viktor Peršić?

15.06.2021.

14:35

Autor: Iva Pavletić Crnić

Podrška oboljelom danskom reprezentativcu (Foto: Pixsell)

Podrška oboljelom danskom reprezentativcu (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Slučaj danskog nogometaša Christiana Eriksena šokirao je cijeli svijet. U 43. minuti utakmice Europskog prvenstva između Danske i Finske, iz čista mira, Eriksen se srušio na travnjak i ostao nepomično ležati. Liječnici su ga oživljavali 13 minuta i vratili u život.

Taj šokantni trenutak aktualizirao je mnoge teme o srčanom zdravlju vrhunskih sportaša i o odgovornosti liječnika u dijagnozi težih srčanih poremećaja, a upravo o tim temama razugovarali smo s poznatim kardiologom, ravnateljem opatijske Thalassotherapije Viktorom Peršićem.

Slučaj poznatog nogometaša Morosinia koji je smrtno stradao od srčanog zatajenja tijekom utakmice Pescara - Livorno 2021. godine otkrio je da je uzrok smrti bila srčana mana igrača. Kako je takva situacija promakla vrhunskom timu liječnika i koje su odgovornosti snosili, doznajte u razgovoru s dr. Peršićem, uz mnoge druge zanimljive situacije sa sportskih terena.

O zdravlju srca s dr. Viktorom Peršićem, pripremila Iva Pavletić Crnić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.