Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zdravstveni studiji: suradnja s najsuvremenijom klinikom iz Zagreba

15.11.2017.

15:23

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Da bi se unaprijedio dosadašnji i pokrenuo novi diplomski studij radiološke tehnologije, na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci potpisan je ugovor o suradnji sa zagrebačkom privatnom Poliklinikom "Radiochirurgia" za kirurgiju, radioterapiju, onkologiju i radiologiju u Svetoj Nedelji.

Poliklinika je opremljena najsuvremenijim medicinskim uređajima u ovom dijelu Europe, a namijenjeni su radiokirurgiji karcinoma pomoću zraka visokog intenziteta i preciznosti, što je neinvanzivna alternativa klasičnoj krirurgiji.

Ugovor o suradnji u Rijeci su potpisali ravnatelj Poliklinike prof. Dragan Schwarz i dekan Fakulteta zdravstvenih studija prof. Alan Šustić.

"Mladim stručnjacima, inženjerima i magistrima ćemo pokazati izravno, na pacijentima, kako se ta najmodernija tehnologija koristi za liječenje metastatskih karcinoma, što su složeni zahvati, na mozgu, plućima, jetri, pankreasu, prostati. Dobit će, vjerujem, i njima zanimljiv, novi i kvalitetan pogled na jednu drugačiju medicinu", rekao je prof. Schwarz.

"S obzirom da mi u Rijeci već dosta godina imamo kvalitetene studije i radiološke tehnologije, sada nam je ambicija razviti i diplomski studij što će biti iskorak dalje, a za što nam treba i partner. Najbolji partner kojeg smo mogli naći u Hrvatskoj je svakako Poliklinika za radiokirurgiju iz Zagreba", ističe prof. Šustić.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.