Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zelena i Plava čistka u Rijeci i okolici

09.05.2015.

12:09

Autor: Damir Pijaca, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 20 zemalja Mediterana i 29 gradova Hrvatske ovoga vikenda učenici, volonteri ekoloških udruga i građani čise okoliš. Na području naše županije Zelena i Plava čistka traju od petka do nedjelje.

U današnjoj središnjoj akciji čistilo se kopno i more na području Rijeke i Opatije. Osim članova Udruge, sudjeluju ronioci, vatrogasci, planinari te svi ljubitelji prirode i čistoga mora.

Akcija čišćenja okoliša održava se u sklopu regionalnog pokreta Let's do it Mediterranean i obuhvaća zemlje na tri kontinenta s jednim zajedničkim ciljem - za čisti Mediteran. U Rijeci se čisti na Kantridi, Brašćinama, Srdočima, u Kanjonu Rječine... 

Istovremeno su jutros aktivisti riječkog ogranka Živog zida, njih petnaestak, prionuli čišćenju parka oko Dječje bolnice Kantrida. Jedan od sudionika akcije Antonio Dražović kaže kako je aktivizam jedini način da se na lica djece smještene u bolnici izvuče osmijeh na lice:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.