Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Zeleni" filmovi u Rijeci

01.10.2013.

14:24

Autor: Nina Deranja / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zeleni filmski festival u Rijeku donose dokumentarne filmove o očuvanju prirode, zaštiti životinja i sličnim temama. Do subote će u Transadriji biti prikazano devet filmova, a dječji program održava se u Prirodoslovnom muzeju.

U okviru projekta udruge Ekološko socijalni forum u Rijeci se održava Zeleni filmski festival (Green Film Festival), čija je poruka Učinimo to zelenim. Do subote 5. listopada bit će prikazano devet dokumentarnih filmova uz predavanja o temama čuvanja prirode, socijalne pravde i razvoja svijesti, te o zaštiti životinja, zdravoj hrani, zbrinjavanju otpada i konceptu zdravog grada.

Svi filmovi bit će prikazani u dvorani Transadrije, a u riječkom Prirodoslovnom muzeju paralelno će se odvijati program prilagođen najmlađima - ZEFF Junior Edition. Ulaz na sve programe festivala je besplatan.

Svečano otvorenje ZEFF-a je večeras u 17:30 u dvorani koncerna Agram na Rivi, program možete pogledati ovdje, a više saznajte u prilogu Nine Deranje: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.