Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Želimo vježbati vid": Akcija za otvaranje kabineta za vježbanje vida

13.09.2018.

10:39

Autor: Ivica Vrkić

Foto: "I djeci s ljubavlju" FB

Foto: "I djeci s ljubavlju" FB

Foto: - / -

Riječka udruga "I djeci s ljubavlju" prošle godine pokrenula je nacionalni projekt "Želimo vježbati vid" s ciljem senziblizacije javnosti o potrebi očuvanja vida. Prijave i upute za uključivanje u online audiciju mogu se pronaći na mrežnim stranicma www.djecisljubavlju.hr.

Budući da na području Primorsko-goranske županije ne postoji kabinet koji obavlja probir i terapiju za djecu do 12 godina, namjera je akcije otvaranje kabineta za vježbanje vida u Rijeci te prevencija slabovidnosti na području PGŽ.

S tim je ciljem pokrenuta i online audicija za snimanje himne "Želimo vježbati vid" na hrvatskom i talijanskom jeziku čiji su autori Marin Tuhtan i pjesnik Giacomo Scotti, a u pripremi su i verzije na engleskom i kineskom jeziku.

Udruga "I djeci s ljubavlju" poziva javnost te sve škole i ustanove u kojima borave djeca da se uključe u online audiciju, nakon koje će biti osnovan dječji zbor i snimljen video spot, a u planu je i organiziranje nogometnog turnira, snimanje crtanog filma te izrada humanitarnog kalendara.

Projekt "Želimo vježbati vid" bit će, uz Rijeku, predstavljen i u Osijeku, Zagrebu, Splitu i Puli. Prijave i upute za uključivanje u online audiciju mogu se pronaći na mrežnoj stranici I djeci s ljubavlju, a poziv upućuje predsjednica Udruge "I djeci s ljubavlju" Livia Mjeda

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.