Hrvatski radio

Radio Rijeka

Želite li sudjelovati u filmu o D’Anunnzijevoj okupaciji Rijeke?

17.01.2020.

14:03

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Produkcijska kuća Restart

Foto: Produkcijska kuća Restart

Foto: - / -

Otvorene su prijave za sudjelovanje u novom dokumentarno-igranom filmu Fiume o Morte! riječkog redatelja Igora Bezinovića. Film se bavi D’Anunnzijevom okupacijom Rijeke, koja je trajala od rujna 1919. do siječnja 1921. godine.

Traži se veći broj mladića od 18 do 23 godine za uloge talijanskih legionara, kao i muškaraca od 50 do 65 godina koji bi nastupali u ulogama talijanskih oficira i Gabrielea D'Anunnzija. Ideja filma je da scene tog neobičog povijesnog događaja, zabilježene u povijesnim arhivima, sto godina nakon okupacije "odglume" današnji građani Rijeke i riječke regije.

Svi zainteresirani koji bi željeli nastupiti u filmu mogu se do 1. veljače 2020. javiti na email adresu fiumeomorte@gmail.com. Dovoljno je poslati vlastitu fotografiju te nekoliko rečenica o tome zašto biste voljeli nastupiti u filmu. Na istu adresu možete slati i sve upite vezane za film, nevezano za ovaj poziv. Ako i ne spadate u jednu od dvije navedene skupine, a željeli biste sudjelovati u filmu, slobodno se prijavite na istu adresu.

Snimanje će se odvijati u više razdoblja tijekom ove godine, a bitno je naglasiti da za sudjelovanje u filmu nije potrebno prethodno iskustvo u glumi, niti poznavanje talijanskog jezika. 

Poslušajte kako o projektu govori redatelj:

Igor Bezinović poziva na sudjelovanje u filmu, pripremila Nina Deranja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.