Hrvatski radio

Radio Rijeka

Željki Marković jedna i po godina zatvora

23.12.2013.

16:05

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka šestorka, među kojima Biserka Gregorović i Željka Marković, osuđena je danas zbog mita, korupcije i zlouporabe položaja. Najveću jedinistvenu kaznu zatvora od jedne i po godine dobila je suspendirana ravnateljica riječkoga gradskog Odjela za poslovne prostore Željka Marković.

Nije bilo plavih kuverti i gotovoga novca, ali se poklanjao nakit i umjetničke slike te se položaj i ovlast državnih službenika zloporabio tako da se pogodovalo određenim osobama pri dobivanju poslovnih prostora Grada ili su inspektori primali mito da ne prijavljuju nepravilnosti.

Županijski sud u Rijeci odlučio je bivšu gradsku djelatnicu nepravomoćno osuditi na godinu i pol dana jedinstvene zatvorske kazne, nakon čega je Željka Marković ljutito otišla sa suda. Bivša državna inspektorica Biserka Gregorović osuđena je na godinu dana zatvora. 

Voditeljica pisarnice u Državnom inspektoratu Nevia Mišćak, inspektori Marko Gašperov i Bojan Kuprešanin te umjetnik Klas Grdić osuđeni su na višemjesečne zatvorske kazne koje mogu zamijeniti radom za opće dobro. Presuda je nepravomoćna, slijede žalbe. Javlja Blanka Uzelac:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.