Hrvatski radio

Radio Rijeka

Željni smo prirode! Odličan prvi "otvoreni" vikend u NP Risnjak

20.05.2020.

17:03

Autor: Nenad Lučić

Foto: Povratak prirodi nakon korone. I bez dolaska organiziranih skupina, zabilježen veći broj izletnika nego u istom razdoblju lani. (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: Povratak prirodi nakon korone. I bez dolaska organiziranih skupina, zabilježen veći broj izletnika nego u istom razdoblju lani. (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Dok pokušavamo pronaći rješenja kojima bi se u turizmu bar dijelom sanirale posljedice pandemije, naziru se i ohrabrujući podaci. Nakon ublažavanja mjera, uobičajenom načinu rada vraćaju se hrvatski nacionalni parkovi, a znači li to i povratak željenog broja posjetitelja Nacionalnom parku Risnjak?

Na povratak gostiju u Nacionalni park Risnjak nije trebalo predugo čekati. To su, kaže ravnatelj te javne ustanove Mario Antolić, već prvog vikenda nakon ponovnog otvaranja potvrdili i brojčani pokazatelji.

"Tijekom vikenda smo imali više posjetitelja nego u istom razdoblju prošle godine, kada su dolazile i organizirane skupine u autobusima. Zadrži li se takva dinamika posjećenosti i nadolazećih vikenda, bili bismo jako zadovoljni", zaključio je Antolić. 

Povratak gostiju ohrabruje, dodaje Antolić, no dio njih se vraća i nekim neželjenim navikama pa pokušavaju zaobići punktove na kojima se prodaju ulaznice za ulazak u park. "Cilj je kupnje ulaznice, pri ulasku u zaštićeno područje, da se na taj način pridonese njegovom očuvanju onakvim kakvo ono jest", podsjetio je ravnatelj.

Hoće li, nakon svega, u nastavku godine u Nacionalnom parku Risnjak bar djelomično biti moguće ublažiti činjenicu da su organizirani dolasci većih skupina posjetitelja tijekom ranog proljeća potpuno izostali? Antolić je potvrdio da ima naznaka da se od organiziranih dolazaka nije odustalo, nego su odgođeni za jesen. 

Jesen bi, nada se ravnatelj Antolić, mogla donijeti povratak agencijskih gostiju, a tada se očekuje i veći broj organiziranih školskih izleta. Poslušajte:

Željni smo prirode! Odličan prvi "otvoreni" vikend u NP Risnjak, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.