Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ženka klapa Kamelija: 20 njihovih godina

07.07.2019.

15:54

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Klapa Kamelija / arhiv

Foto: Klapa Kamelija / arhiv

Foto: - / -

Karmen Glušić, Linda Lenac i Doris Stanić predstavljale su žensku klapu Kamelija u programu Radio Rijeke. Povod razgovoru u emisiji Na obedu je najava koncerta kojim će klapa proslaviti dvadeset godina rada.

Sve tri gošće u klapi Kamelija pjevaju više od deset godina, pa svjedoče o tome kako klapa najbolje funkcionira kad se jedna postava održi dulji niz godina. Priča o klapi je priča o njima i priča o njima je priča o klapi. 

Od 2004. godine vodi ih Saša MatovinaOsim niza autorskih skladbi, ponosno ističu snimanje glazbenog spota, gostovanja, koncerte, sudjelovanja na brojnim festivalima od kojih je posljednje - nastup s autorskom skladbom Kolar na ovogodišnjem MIK-u.

Uz podsjećanje na koncert kojim su slavile 10. rođendan u preprepunoj dvorani hotela Ambasador, najavile su proslavu 20. rođendana u nedjelju 14. srpnja, u lučici Ičići, od 21 sat. Bit će tu i gostiju, a ulaz je slobodan.

Što kad se klapa skoro raspadne na pozornici, što kad zarazni smijeh pokvari ritam, kako izabrati pjesme za rođendanski koncert... više o tome poslušajte u razgovoru: 

Na obedu: 20 godina klape Kamelija, pripremio Mario Lipovšek

Predstavnice Kamelije i Mario Lipovšek skupa Na obedu (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Predstavnice Kamelije i Mario Lipovšek skupa Na obedu (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.