Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zima stigla i na riječku placu: sunčano, ali burovito

16.11.2017.

11:51

Autor: Matea Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na riječkoj placi jutros je sunčano, ali burovito. Zima je stigla, a kroz razgovor smo saznali da to utječe i na promet. Ljudi će, valjda, rađe otići u trgovačke centre, nego se boriti s burom i vrećicama. Unatoč tome, sunce donosi pozitivnu atmosferu, a ponuda je kao i uvijek bogata.

Ovoga puta izdvajamo salate. Na svakome je štandu, a cijene su: kristalka po 14 kuna, zimska po 16 kuna, a radić je pao s 30 na 18 kuna po kili. Mandarina i dalje ima puno, a sad su sve veće i veće akcije. Možete kupiti tri kile za 10 kuna. Smokve su trenutno vrlo popularne. Koštaju 40 i 35 kuna. Maruni su po 35 kuna za kilu.

Od drugoga voća izdvajamo grožđe po 12 kuna, šljive 14 i jabuke od 6 do 10 kuna. Paprike plijene pažnju bojama i misirom: babura košta 7 kuna, roge su po 10 i 12, a ljute paprike po 25 kuna.

"Mala bombica zdravlja" - kako se od milja naziva egzotični kaki košta 15 kuna, a cherry rajčice su po 38 kuna. Kupuje se i domaći orah koji košta 75 kuna.

Naš kuhar Kristian Kozmić danas je za obed pripremao kupus i kobasice, pa je dobro napomenuti da kiseli kupus košta 12 kuna, a za dobre kobasice morate imati mesara od povjerenja!

Poslušajte placu Matee Krmpotić, Ive Pavletić Crnić i našega kuhara Kristiana Kozmića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.