Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zima u Gorskom kotaru - snijeg i u zaleđu Rijeke

12.02.2016.

09:07

Autor: Josip Krmpotić, Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zima je jutros svratila u Gorski kotar: zimski uvjeti su na cijelom goranskom području, a snijega ima i u zaleđu Rijeke pa je, poput goranske, ista situacija i na području Šapjana, Matulji, Klane, Viškova, Mošćeničke Drage, Lovrana, Opatije.

Otkazana je radionica koja se trebala održati u 18 sati u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi, javljaju iz riječkog Prirodoslovnog muzeja.

Od ranojutarnjih sati je u Gorskom kotaru palo prosječno desetak centimetara snijega, a pada i dalje. Između priobalja i unutrašnjosti ne odvija se teretni promet kamionima s prikolicom i tegljačima. Kroz Gorski kotar se vozi usporeno, a do podneva su na dionici autoceste Rijeka - Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, uslijed zanošenja vozila, zabilježene dvije lakše prometne nezgode.

Autobusi na linijama između Rijeke i Zagreba u prvom su dijelu dana na goranskom području kasnili desetak minuta.

U sljedećih sedam, pa čak i deset dana, teško je izdvojiti dan, pa i 24-satno razdoblje tijekom dva dana, u kojem barem ponegdje u Hrvatskoj nije moguća oborina – većinom kiša, ponegdje i snijeg. Pritom će najviše oborine biti na Jadranu i područjima uz njega, kaže meteorolog Zoran VakulaViše pročitajte ovdje.

Gusti snijeg pada na Pasjaku i Rupi pa je i na tim cestama potrebna zimska oprema i dodatni oprez. Na dijelu ceste od graničnog prijelaza Pasjak prema slovenskom Starodu mogu prometrovati samo osobna vozila. Od 14 sati ukinuti su zimski uvjeti na području Donjeg Jelenja, Čavli i Bakra.

U odvijanju prometa morem zasad nema problema, a obzirom na datum, visine snijega su vrlo zanimjlive: na Zavižanu 16, a u Crnom Lugu i na Pargu po 2 cm. Obzirom na situaciju, tijekom dana ti će podaci sigurno doživjeti promjene, a mi predlažemo da aktualnu situaciju provjerite na stranicama HAK-a

Poslušajte izjave člana Uprave Ceste-Rijeka Gorana Spoje i glasnogovornice Autotroleja Kristine Prijić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.