"Zima u Opatiji" nastavlja se s dva događanja: "Dih Božića na mrkate" i Festival čokolade. U najslađu opatijsku manifestaciju uključila se i Ugostiteljska škola te hotelijeri koji osim čokoladnih slastica imaju i čokoladnu wellness ponudu.
04.12.2015.
12:34
Autor: Marijana Smokvina, Boris Kanazir
"Zima u Opatiji" nastavlja se s dva događanja: "Dih Božića na mrkate" i Festival čokolade. U najslađu opatijsku manifestaciju uključila se i Ugostiteljska škola te hotelijeri koji osim čokoladnih slastica imaju i čokoladnu wellness ponudu.
Mnogim Opatijcima najdraže okupljalište, tržnica, od danas je u blagdanskom ruhu. "Želimo da svi osjete blagdane, da se vesele. Imali smo probleme, riješili smo ih sada je vrijeme da se opustimo i dočekamo 2016. godinu", rekao je gradonačelnik Ivo Dujmić otvarajući Dih Božića na mrkate.
U novome opatijskom događanju uživali su i prvi posjetioci. Svaka čast da su se toga sjetili, kažu, hvaleći ponudu: kuhano vino, čaj, fritule i kroštule... Pravo predbožićno ozračje, uz glazbu, da se razveselimo u ovome ružnom, depresivnom vremenu.
Počeo je i Festival čokolade. Više od 18 proizvođača izložilo je čokoladne delicije u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner. Radit će se čokoladna vjenčanica, rezati Kvarner-torta, u paviljonu Juraj Šporer gradit će se čokoladna Opatija... Bit će i puno drugih programa, poput radionica i predstava za male i velike, kaže direktorica opatijske turističke zajednice Suzi Petričić.
Na opatijskoj Slatini danas je počeo i Božićni sajam. Poslušajte prilog:
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora