Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zima usporila izgradnju novog vrtića u Fužinama, novi rok sredinom lipnja

30.01.2019.

15:16

Autor: Nenad Lučić

Virtualna projekcija izgleda budućeg vrtića u Fužinama

Virtualna projekcija izgleda budućeg vrtića u Fužinama

Foto: - / -

Nadajući se blažoj goranskoj zimi, čelnici Općine Fužine procjenjivali su da bi se izgradnja novoga dječjeg vrtića mogla dovršiti tijekom veljače, no nakon snježnog siječnja došlo je do pomicanja izvedbenih rokova. Čeka se za radove povoljno razdoblje viših temperatura.

Fužinarci se dovršetku posla nadaju oko Dana općine sredinom lipnja, a do početka rujna planirano je privesti kraju ustroj vrtića kao zasebne predškolske ustanove sa 6 do 7 zaposlenih. 

Uspješnom kandidaturom projekta na natječaj Europske unije nedavno se došlo i do željenog financijskog modela izgradnje predškolske ustanove čija je ukupna cijena 9,1 milijuna kuna, kaže načelnik Općine David Bregovac.

"Ministarstvo demografije nam je dodijelilo 1,2 milijuna, Primorsko-goranska županija 700 tisuća, a posebno smo zadovoljni iznosom od 5,6 milijuna koji je rezultat uspješne kandidature na europske fondove. Drugim riječima, nama ostaje kroz proračun realizirati tek nekih 1,1 milijun kuna“, zadovoljno ističe Bregovac. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.