Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zimskim radionicama do budućih polaznika: Škola primijenjenih umjetnosti

03.01.2017.

12:40

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Škola primijenjenih umjetnosti prva je riječka srednja škola koja je budućim učenicima ponudila upoznavanje sa školskim programom, profesorima i prostorima na zimskim radionicama. Odvijat će se posljednjeg tjedna školskih praznika.

Ove godine je riječkim osnovnoškolcima ponuđeno mnoštvo sadržaja tijekom zimskih školskih praznika. Osim uobičajenih radionica u Domu mladih, Centru tehničke kulture, Tehničkom centru mladih i škole klizanja, Škola primijenjenih umjetnosti je učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola ponudila specifične kreativne radionice.

U posljednjem tjednu zimskih školskih praznika, od 9. do 13. siječnja, budući srednjoškolci mogu se kreativno izražavati, provesti vrijeme na sigurnom i usput provjeriti je li ŠPUR škola u kojoj mogu nastaviti školovanje.

Ponuđeni sadržaji su: GIF animacija, papirnata slagalica, dizajniranje i redizajniranje, scenske lutke, portret izmišljenog prijatelja, prostor priča, 2D kompozicija u 3D objekt, strip radionica, ukrasno žičano drvo i oblik-kilbo. Radit će se od 9 do 11 sati, isprobavati razne tehnike, raditi s raznim materijalima, vidjeti što se i tko inače radi u školi na Pećinama. 

Prijave primaju još do petka, elektornskom poštom na radionice.spur@gmail.com, a zašto biste se trebali prijaviti, poslušajte što kaže ravnatelj ŠPUR-a Damir Šegota: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.