Hrvatski radio

Radio Rijeka

Živi zid: Otkaz vladajućima, treba nam "reset" cijeloga sustava

03.10.2015.

13:23

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Živi zid otvorio je u Rijeci, na Trsatskoj gradini, predizbornu kampanju za osmu izbornu jedinicu. Predstavili su ključne točke programa, a podržali su ih i kolege iz talijanske parmlamentarne stranke Pokret pet zvjezdica.

Želimo da dosadašnja politička garnitura ode, zaslužila je otkaz jer nije zadovoljila - jedna je od poruka Živog zida sa skupa u Rijeci. Na parlamentarne će izbore izići samostalno, rekao je član glavnog odbora stranke Dušan Cvetanović. Kada će predsjednica Kolinda Grabar Kitarović raspisati izbore, svejedno im je.

"Spremni smo i očekujemo vrlo dobre rezultate, pogotovo u ovoj osmoj izbornoj jedinici gdje imamo odličnu ekipu i u Rijeci, Puli, Poreču, Rovinju i u skoro svim većim gradovima", kaže Cvetanović. Živi zid vladajućima zamjera što nisu povećali standard ni ukinuli politička kadroviranja i stranačko zapošljavanje. Osnove programa Živog zida su monetarna reforma, ukidanje svih političkih privilegija saborskih zastupnika te reset cijeloga sustava.

"Razni linići, jovanovići, miletići, kajini, nakon što su 20 godina sudjelovali u siromašenju naroda sada traže ponovno povjerenje, za što? Da bi još četiri godine uživali u beneficijama, osiguravali sebi saborske mirovine, dok istovremeno naši umirovljenici žive ispod praga siromanštva. Mi se ne kandidiramo radi pogodnosti, mi želimo istinski služiti hrvatskom društvu", poručuju iz Živog zida. Posluštajte što kaže Dušan Cvetanović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.