Hrvatski radio

Radio Rijeka

Živi zid protiv ovrhe stana samohrane majke Kristine Kovačević

16.09.2015.

13:30

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nijedan se kupac nije odazvao na dražbu stana Kristine Kovačević u Rijeci, javljaju iz Živog zida i dodaju: "Pozivamo Erste banku da povuče prijedlog za ovrhu i da pusti ljude na miru".

Još jedna bankarska prijevara u Rijeci - samohrana majka dvoje malodobne djece Kristina Kovačević mogla bi ostati bez stana u čiju je kupnju 2007. godine uložila 60 tisuća eura vlastite ušteđevine, a za ostatak otplate podigla je 30 tisuća eura kredita u švicarkim francima.

Stan od 63 kvadrata stavila je - kako ne bi opterećivala jamce - pod hipoteku, i danas se našla u situaciji da se taj isti stan nađe na javnoj licitaciji u Općinskom sudu.

Pred sud su došli članovi Živog zida, u nadi da će zaustaviti nevolju u kojoj je danas oko 330 tisuća blokiranih osoba u Hrvatskoj, za čije probleme Vlada nudi teško provediva rješenja.

Nedopustivo je ovo što se događa, kaže predjednik Živog zida Rijeka Antonio Dražović i traži pretvorbu svih kredita u kunske te vraćanje preplaćene razlike. Poslušajte izjavu: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.